duminică, 17 august 2008

Cafea cu parfum de ... Jazz


Noaptea trecuta a fost una din noptile acelea nedormite... nopti in care stai si te uiti pe pereti , somnul fiind undeva departe... poate Mos Ene este in vacanta sau cine stie are ceva mai bun de facut . Cert este ca in astfel de momente am tendinta de a cauta somnul cu lumanarea dar nu-l gasesc oricat de ingenioasa ar fi metoda.

Am pornit radioul si am ajuns pe Radio Romania Cultural. Pe langa faptul ca acest post de radio are o utilitate fata de celalalte , are niste emisiuni minunate . De data asta era noaptea jazz . Ei bine , ador jazz-ul. Muzica ce iese din saxofon are darul de a ma duce undeva prin anii `20 intr-un bar de noapte. Stau la bar, sorbind dintr-un Martini si sunt imbracata intr-o rochie neagra iar dintr-un colt ma priveste cineva pe sub palarie inconjurat de fum.

Ascultam piesa dupa piesa si eram din ce in ce mai fascinata. Am aflat pana la urma ca cel care canta piesele era Zoot Sims.

Dupa un mic search pe Google , am descoperit ca Zoot Sims s-a nascut intr-o familie de muzicieni in anul 1925 in California. Chiar de la o varsta frageda el stapanea atat clarinetul cat si tobele ca mai tarziu in pragul succesului sau sa devina saxofonist tenor.

Sunt fascinata efectiv de muzica lui Sims. Va las acum doua piese ce au devenit favoritele mele pentru a va delecta.