miercuri, 1 octombrie 2008

Oamenii nu se schimba

Oamenii nu se schimba niciodata...despre asta voi vorbi azi in blog... si o sa va dau niste exemple bazate pe chestii , zic eu , de bun simt.

Da... tu nu esti de acord pentru ca ii stii tu pe Cutarescu sau pe Cutareasca care s-au schimbat..... Bine ..... Atunci ramai la ideea asta .... nu citi ce scriu mai jos.

In primul rand toti oamenii suntem la fel dintr-un anumit punct de vedere , adica , avem acelasi suflet. Nu o luati ad-literam... ma refer la faptul ca.... hmm uite mai bine dau un exemplu :

Avem 2 baieti :
-unul este nascut la tara , munceste de mic , nu citeste , nu foloseste tehnologia , si scoala o frecventeaza cand poate;
-unul este nascut la oras , are tot ce ii trebuie , iubeste lectura , imbratiseaza tehnologia , doreste sa urmeze o facultate;

Amandoi sunt parasiti de prietena , ce se intampla?

-cel de la tara injura , scuipa , plange , se oftica , poate o si bate pe respectiva .... dar sufera ingrozitor .
-cel de la oras este intrigat , cauta sa inteleaga de ce ea a facut asta , cauta nuante , investigheaza ....dar si el sufera ingrozitor .

Concluzia ?

Simtim la fel..... Diferenta o face modul in care exprimam ceea ce simtim.

Alt exemplu.... avem 2 mere...unul este de un rosu sangeriu..iar celalalt este de un rosu pal....dar pana la urma ambele mere au aceeasi culoare ..rosu

Ce vreau eu sa spun este ca diferenta dintre oameni o constituie in proportie de 90% cunoasterea. Cand spun ca sunt diferita de X , nu o spun peiorativ ...
De pilda ..eu stiu sa imi exprim sentimentele in scris dar sunt persoane care nu o pot face..dar asta nu inseamna ca nu ele nu simt.

Deci spuneam ca oamenii nu se schimba ...spuneam ca raman la fel de la inceputul pana la sfarsitul vietii.

Noi oamenii avem un set de personalitati , personalitati ce se activeaza automat in momentul in care ajungem intr-o situatie care cere o anumita reactie . Ceea ce vreau sa spun este ca noi suntem constanti pe toata durata vietii insa situatiile pe care le intalnim in drumul nostru cer o reactie din partea noastra , ne cer sa actionam .

Se poate intampla ca unele din personalitatiile noastre sa nu le cunoastem vreodata deoarece poate nu ne vom afla in anumite situatii pe care le-au experimentat altii. Daca tot am ajuns la asta ... vreau sa va spun ca parerea mea este ca relatiile inter-umane au ca fundament nevoia schimbului de experiente. In sensul ca X nu a fost inselat vreodata de iubita ..dar Y da....si Y ii povesteste lui X ca acesta sa se fereasca sa nu pateasca precum el.... (ma rog exemplu stupid..dar sunt sigura ca m-ati inteles) .

Asta e una din multele teorii asupra oamenilor pe care mi le-am format ...evident este o teorie empirica.

..to be continued