luni, 28 iulie 2008

Nopti caldute....

Sub misterul ce curgea odata cu stralucirea lunii ...copacii isi dansau frunzele frenetic. Un colt de cer intunecat gazduia Luceafarul ce picura lumina peste casuta mica din lemn unde locuia ea. Ea ca in fiecare seara, privea de pe prispa cum intunericul poseda totul in jur....si cum si ea este patrunsa treptat de umbre negre.

Zgomotele padurii nu faceau decat sa accelereze ritmul in care noaptea isi intra in drepturi. In jurul becului ce lumina micuta curte se adunasera fluturii ce miscau din aripi atat de tare incat deranjau bataia lina a vantului...
Padurea era la locul ei ... dar din spatele crengilor rasareau impunatori licuricii , ce formau un cerc de foc in jurul coroanelor copacilor mai mari.

Deja racoarea se instalase...pana si ea o resimtea asupra pielii purtand doar o rochita alba din panza cu o broderie fina la guler.

- Brrrr!! iar am sa racesc! Ar trebui sa intru in casa...

Inainte sa intre in casa isi aprinde o tigare si priveste pentru ultima oara padurea....Fumul argintiu se imbina cu lumina palida a becului dand nastere unor dansuri salbatice.....Tigarea era savarsita si ea s-a ridicat de pe prispa si a intrat in casa.

O cuprinde o caldura de indata ce calca pragul casei, mirosul de paine gata coapta ii asterne un zambet satisfacut pe chip. Isi pune manusile si scoate painea din cuptor.

Statea singura de cinci ani in casuta aceea uitata de lume si se invatase sa isi faca ea singura totul.
Isi pregatise masa de seara ... pe fata de masa rosie cu carouri albe erau puse frumos pe niste prosopele albe doua painici rotunde proaspat coapte si intr-o farfurie mare erau asezate intr-o dezordine placuta fel de fel de alimente. Pornise radioul de unde se auzea o muzica indescifrabila dar care nu deranja deloc atmosfera . A terminat de mancat si a strans ce era in plus ca maine dimineata sa nu aiba treburi de facut. Inchide lumina in bucatarie si apoi merge in camera ei. Incepe a-si da jos rochita alba ramanand intr-o lenjerie de matase crem. Apoi isi toarna intr-un pahar niste vin alb vechi de vreo 10 ani;ii placea ca seara sa bea putin vin in timp ce se imbaiaza. Cu paharul in mana se indreapta catre baie unde o astepta o caduta cu apa calda. Se dezbraca si intra in apa , inchide ochi si incepe a visa......

3 comments:

INKdreamer spunea...

profund

hai cu cartea aia ;)

Fjell spunea...

This is AWESOME!!! Deci, mi-a placut mult de tot :). Nu ma pot decide intre asta si penultimul blog entry, totusi...

Keep this going!

humanobserver spunea...

thanks a lot for putting comments....have a nice day.....